Înainte de a mă judeca, înțelege-mă!

O povestioara care te va emotiona pana la lacrimi si pe care vei dori sa o impartasesti cu cei dragi:

Aceasta povestioara plina de inteles circula in lumea internetului, fiind inspirata de intelepciunea uneia din invataturile lui Stephen Covey: “Mai intai incearca sa intelegi, apoi sa fii inteles.”

“O fetita tinea in mainile sale doua mere.

Mama sa a venit la ea si a intrebat-o bland pe mica ei fiica, afisand un zambet: scumpa mea, poti sa ii dai mamei tale unul din cele doua mere?

Fata s-a uitat la mama sa pentru cateva secunde, apoi brusc a luat o muscatura dintr-un mar si apoi repede o alta imbucatura din celalalt. Mama a simtit ca ii ingheata zambetul pe fata. Se straduia din greu sa nu isi dezvaluie dezamagirea.

Apoi fetita i-a inmanat mamei sale unul din merele muscate si i-a spus: “Mamico, uite. Marul acesta este mai dulce.”

Indiferent de cine esti, de cat de multa experienta ai si de cate cunostinte crezi ca detii, evita sa judeci. Ofera-le celorlalti privilegiul de a se explica. Ceea ce vezi poate ca nu este realitatea. Nu trage niciodata concluzii pentru altii. Prin urmare, niciodata sa nu ne concentram doar pe ceea ce se vede la suprafata si sa nu ii judecam pe ceilalti fara sa ii intelegem mai intai. De exemplu:

Cei carora le place sa achite ei nota de plata… nu fac asta fiindca sunt prea bogati, ci fiindca pun prietenia deasupra banilor.

Cei care iau initiativa la munca… nu fac asta fiindca sunt prosti, ci fiindca inteleg concepul de responsabilitate.
pub Ai banii pe loc prin creditul pe repede ‘nainte de la ING.

Cei care isi cer primii scuze dupa o cearta… nu fac acest lucru deoarece ei sunt cei care au gresit, ci fiindca ii pretuiesc pe oamenii de langa ei.

Cei care sunt dispusi sa te ajute fac asta nu fiindca iti datoreaza ceva, ci fiindca te vad ca pe un prieten adevarat.

Cei care iti trimit adesea mesaj pe telefon, nu fac asta fiindca nu au nimic mai bun de facut, ci fiindca tu esti in inimile lor.

Intr-o zi, ne vom separa unii de altii si vom duce dorul conversatiilor noastre despre tot si nimic, despre visurile pe care le-am avut. Vor trece zile, luni, ani, vom pastra legatura din ce in ce mai putin.. Intr-o zi, copiii nostri vor vedea fotografiile cu noi si vor intreba: “Cine sunt acesti oameni?”. Iar noi vom zambi cu lacrimi invizibile fiindca inima este atinsa de un cuvant puternic si vom spune: ““Cei alaturi de care am avut cele mai bune zile din viata mea.”

Autor: anonim

sursa – https://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/18737/inainte-de-a-ma-judeca-intelege-ma.html

Nu-mi judeca alegerile dacă nu-mi înţelegi motivele.

Pune cap la cap toate lucrurile, gândeşte înainte să mă judeci, analizează-mi nevoile şi dorinţele, iar apoi, dacă îmi consideri faptele, greşeli fatale, mă poţi condamna. Scopul scuză mijloacele, iar dacă scopul meu este unul bun, unul care mă înalță şi mă face fericită, îţi poţi vedea de drum. Poţi să îţi iei “jucăriile” şi să mă părăseşti. Dacă nu îmi înţelegi motivele şi nu îţi pasa nici măcar o secundă de tot ce îmi doresc eu, atunci cu siguranţă nu mai putem fi apropiaţi.

Nu mă mai judeca! Uită-mă şi dă-mi voie să trăiesc în lipsa ta, dacă ceea ce fac eu te nemulţumeşte, dacă fericirea mea te roade pe dinăuntru, dacă întreaga mea fiinţa îţi crează nemulţumiri. Lupta şi tu pentru visul tău, încearcă să alegi diferit faţă de alţii, fii judecat şi apoi analizează tot ce ai făcut şi tot ce nu ai făcut cu alţii. Alegerile pe care le fac eu sunt ale mele, iar dacă timpul şi viaţa, Cel de Sus, sau alte persoane considera că sunt bune sau rele, atunci cu siguranţă mai devreme sau mai târziu voi plăti. Tu, dacă îţi doreşti să mă susţii şi să-mi fii alături, dacă ceea fac nu îţi crează o stare de disconfort amestecată cu invidie, atunci îţi mulţumesc că îmi eşti aproape.

Motivele mele sunt unice, argumente sincere care mă împlinesc în primul rând pe mine şi apoi pe cei din jurul meu. Dacă eu sunt mulţumită de ceea ce fac, dacă am ales să fac acest lucru înseamnă că lupta mea este una dreapta pe care o voi câştiga indiferent dacă pe unii, alţii nu îi interesează. Indiferent dacă în capul lor eu greşesc şi sunt judecată.
Nu mă judeca dacă nu mă poţi înţelege, nu mă judeca dacă nu mi-ai analizat cu adevărat motivele, nu îţi irosi cuvintele “valoroase” dacă nici măcar nu poţi evada mai presus de tine. Ai înţeles?

sursa – https://alexandra-gheorghe.ro/nu-mi-judeca-alegerile-daca-nu-mi-intelegi-motivele-ai-inteles/