Cine nu iubeste pisicile? Iata mai jos un motiv sa o faceti- Video!

Dacă sunteţi printre cei care preferă pisicile, probabil aţi rămas uimit şi hipnotizat de eleganţa lor, de faptul că îşi poartă singure de grijă şi duc o viaţă puţin stresantă.

Proprietarii lor ştiu, că viaţa pisicii se învârte egoist doar în jurul ei, dar deţinându-le ca animale de companie voi simţiţi calmul care îl oferă ele, îndepărtând energia negativă şi stresul vostru.

Dar, probabil, nu aţi ştiut că pisica poate fi alergică la voi?

Mai jos aveţi selectate câteva curiozităţi despre pisici.

1. Domesticirea pisicilor a început în China

Craniul pisici găsit în China, ce datează cu anii 3000 î.Hr.

Oamenii de ştiinţă au crezut mult timp că pisicile au fost domesticite pentru prima oară în Egiptul antic aproximativ 4000 de ani în urmă, dar, un nou studiu, publicat în 2013, arată că o rasă de pisici a trăit odată în imediata apropiere a agricultorilor din China acum 5300 de ani în urmă.

2. Unele din bolile lor sunt similare cu ale noastre

Pisicile sunt sensibile la mai mult de 250 de tulburări ereditare şi multe dintre ele sunt similare cu bolile pe care le pot avea oamenii.

Ele chiar au propria lor formă de boală Alzheimer, şi la fel ca şi noi ele pot deveni obeze, de fapt, 55 la sută din pisicile americanilor sunt supraponderale sau obeze.

3. Memoria lor de scurtă durată este destul de bună

Memoria pe termen scurt, de regulă se estompează în aproximativ un minut, dar într-un studiu publicat de Curent Biology în 2007, oamenii de ştiinţă au determinat că memoria de scurtă durată a pisicilor a anumitor lucruri durează 10 minute.

4. Creierul unei pisici este mult mai complex decât a unui câine

Desigur, creierul pisicii este destul de mic, reprezentând doar 0.9 la sută din masa corpului, dar el are o suprafaţă cu circumvoluţiuni cerebrale uimitoare şi o structură care este aproximativ 90 la sută similară cu a noastră.

Cortexul cerebral, parte a creierului responsabilă pentru procesarea informaţiilor cognitive, la pisici este mai complex decât la câine şi comparativ cu cele 160 milioane de neuroni ai câinilor, pisicile au aproximativ 300 de milioane.

5. Pisicile pot avea alergie de la voi

Are pisica voastră tuse frecvent?

S-ar putea să fiţi de vină.

Astmul felin, care afectează una din 200 de pisici, este în creştere datorită stilului de viaţă uman şi din cauza că pisicile sunt frecvent ţinute în spaţii închise, acestea sunt mai sensibile la inflamarea căilor respiratorii cauzate de fumul de ţigară, casele pline de praf, mătreaţa umană, polen şi de unele tipuri de cutii de gunoi pentru pisici.

6. Ele ştiu exact cum să obţină ceea ce doresc de la proprietarii lor

Conform unui studiu din 2009, ele o fac prim imitarea plânsului de copil.

Pisicile flămânde vor face un strigăt de urgenţă sau un sunet de mieunat într-o gamă de frecvenţe între 220 şi 520 hertzi, deşi torc la o frecvenţă mai mică.

Bebeluşii, de asemenea, plâng în acest interval de frecvenţă (de obicei, între 300 şi 600 hertzi), care este dificil de ignorat de către oameni.

7. Dezechilibrul în rutina lor de zi cu zi le poate face bolnave

Chiar şi pisicile sănătoase pot prezenta simptome de boală, aşa ca, mersul la baie în afara cutiei de gunoi, vărsături şi un apetit scăzut, dacă există o schimbare în rutina lor de zi cu zi.

8. Curiozităţi despre pisici – Ele chiar nu pot gusta dulciuri

Pisicile nu sunt interesate în dulciuri din cauza unui defect al genei care codifică o parte a receptorului mamifer de gust dulce.

9. Pisicile nu neapărat sunt fericite dacă torc

Desigur, pisicile torc atunci când acestea par să fie mulţumite, dar ele, de asemenea, torc atunci când nasc, se simt rău, alăptează, sunt rănite, sau sunt într-o situaţie stresantă.

10. Ele au intoleranţă la lactoză

Deşi, în mod obişnuit, ea va gusta o farfurie de lapte de parcă ar fi o mâncare a zeilor, realitatea este că ele sunt intolerante la lactoză.

La fel ca şi unii oameni, pe măsură ce cresc, pisicile nu mai produc enzima lactozei, care descompune laptele matern.

Si pentru toti iubitorii de pisici mai jos gasiti doua videouri cu doua pisici simpatice si cuminti. Cum sa le rezisti?